Gøy med cake pops...... Jeg hadde rester av en kake, vanlig kakebunn. Blandet den med marsipan (lavkarbo) og 80 % sjokolade. Bruker samme framgangsmåte som vist tidligere i denne bloggen.
onsdag 23. mai 2012
tirsdag 22. mai 2012
Frokostmuffins - lavkarbo
I dag er det 1 mnd siden jeg startet på lavkarbo. Det har gått mye enklere enn forventet. Jeg har spist mye god mat, deilige kaker etc. Og vi to i huset, vi har begge tatt av en del kilo (den ene har tatt av mange kilo, den andre har gått ned mange cm...). Utrolig...
mandag 21. mai 2012
Fiskegrateng/fiskegryte lavkarbo
En deilig fiskerett. Kraftig og god i smaken - og mettende. Falt i smak her i huset og alt ble spist opp - og vi var to til middag.
lørdag 19. mai 2012
Nye neglelakker til sommeren
Da har jeg gått til anskaffelse av nye neglelakker til våren. Jeg skulle ha 1 farge, men når jeg kom ut av butikken hadde jeg kjøpt 4. Det var vanskelig å bestemme seg, og utrolig mange fine farger.
fredag 18. mai 2012
Festfin ostekake - lavkarbo
En nydelig lavkarbo variant av ostekake. Denne hadde jeg med 17. mai på besøk til ikke-lavkarbospisende, og fikk gode tilbakemeldinger på kaken. Og jeg må si selv at kaken var kjempegod. Oppskriften på bunn har jeg sett på flere matblogger. Jeg har gjort mine tilpasninger.
onsdag 16. mai 2012
Pølser lavkarbo
Enkel og rask middag. Pølser fra Jacobs. Dette er både urtepølser og chorizopølser. Urtepølsene inneholder 0,1 karb, og chorizopølsene har 0 karber. Tilbehør er salat og blomkålmos (tilsatt krydder og litt fløte). Så godt!
tirsdag 15. mai 2012
17. mai dessert
Da har jeg brukt de to innleggene før dette, og satt de sammen til en 17. mai dessert. Smaker herlig.
Kransekakestenger - lavkarbo
Deilige kransekakestenger. Enkle og raske og lage. Kan fint spises som de er, eller til iskrem.
Kan fint fryses, og kan nesten spises rett ut av fryseren....
Hjemmelaget iskrem med sjokobiter - lavkarbo
En deilig hjemmelaget iskrem.
Denne kan tilpasses ulike varianter - bare fantasien som setter grenser.
mandag 14. mai 2012
Kjempegod pizza - lavkarbo
Oppskriften på pizzabunnen er basert på en oppskrift jeg fant her. Nedenfor kan du lese om fyllet jeg har på pizzaen.
søndag 13. mai 2012
Kylling med chorizo - lavkarbo
Dette er en rett som er basert på en oppskrift som er funnet her.
Retten er enkel å lage og smaker nydelig. Smaken av chorizopølse sammen med kyllingen er en høydare - og smaken av krydderet....
fredag 11. mai 2012
Brownies lavkarbo
En brownies oppskrift som jeg fant på nettet, her. Denne er kjempegod, og smaker absolutt av sjokolade. Kaken holder seg lenge i kjøleskap. Den kan også fryses.
torsdag 10. mai 2012
Rødvin lavkarbo
Beste lavkarborødvin
Da er det snart helg - og jeg er klar for litt vin i glasset. Jeg har funnet en vin som kan drikkes med god samvittighet (alt er relativt..).
Denne vinen var anbefalt i en artikkel i VG i desember 2011. Dette var den vinen som var journalistens førstevalg av de røde viner med minst sukkerinnhold: "Den italienske vinen Domìni Veneti Valpolicella Classico Superiore 2007/2008 er et kanonbra kjøp. Den koster under 100 kroner og er en klassisk vin. Den er ren og god. Jeg har selv gitt den terningkast fem i VG. Den kan anbefales til alle, også de som ikke er opptatt av sukkerinnholdet".
Jeg gikk til en ansatt i Vinmonopolet og spurte etter en ok vin med lavt sukkerinnhold, og jeg fikk anbefalt den samme vinen. Så jeg kjøpte den, drakk den og kan si meg enig i at det absolutt var en drikkandes vin.
Da er det snart helg - og jeg er klar for litt vin i glasset. Jeg har funnet en vin som kan drikkes med god samvittighet (alt er relativt..).
Denne vinen var anbefalt i en artikkel i VG i desember 2011. Dette var den vinen som var journalistens førstevalg av de røde viner med minst sukkerinnhold: "Den italienske vinen Domìni Veneti Valpolicella Classico Superiore 2007/2008 er et kanonbra kjøp. Den koster under 100 kroner og er en klassisk vin. Den er ren og god. Jeg har selv gitt den terningkast fem i VG. Den kan anbefales til alle, også de som ikke er opptatt av sukkerinnholdet".
Jeg gikk til en ansatt i Vinmonopolet og spurte etter en ok vin med lavt sukkerinnhold, og jeg fikk anbefalt den samme vinen. Så jeg kjøpte den, drakk den og kan si meg enig i at det absolutt var en drikkandes vin.
onsdag 9. mai 2012
Lavkarbo hamburger
En veldig god hamburger. Her laget med Oopsies. Disse falt i smak her i heimen. Prøv den!
Du starter med å lage Oopsies. Det finnes oppskrifter på disse rundt om på nettet. Jeg har tilpasset oppskriften etter min smak, slik at de passer som hamburgerbrød.
En snartur til Island
Da er jeg hjemme etter noen dager på Island. Det er en flott øy. Og vi hadde et strålende vær. Folket er hyggelige. Forundret over hvordan en øy med så få innbyggere klarer å fylle opp restauranter, puber og kafeer på hverdager (i dette tilfellet mandag og tirsdag). Jeg har fått mye god mat og mye spennende mat. Island er absolutt noe å anbefale.
Inne i kirken |
Et flott konerthus som ligger helt nede i vannkanten |
søndag 6. mai 2012
Gårsdagens lunsj
Det vi bli stille på bloggen min frem til ondag kveld. Jeg skal nemlig til Island og drar idag. Rekker kun å legge ut et innlegg om lunsjen igår. Den smakte veldig godt - og dette er vel en gjenganger på lavkarbofolkets frokost- eller lunsjbord.
Ha en fortreffelig søndag.
Stå på.
Her er gårsdagens lunsj. Til to personer.
Ha en fortreffelig søndag.
Stå på.
Her er gårsdagens lunsj. Til to personer.
lørdag 5. mai 2012
"Riskrem" lavkarbo
Deilig mellommåltid.
Eller til kvelds.
Når du har lyst på noe godt.
For dette smaker godt.
Til en porsjon bruker jeg:
1/3 boks cottage cheese
ca 2 ss kesam
hakkede hasselmøtter
litt fun light.
Nyyyt!
torsdag 3. mai 2012
Mandelbunn med krem og sjokolade - lavkarbo
Her er kaken jeg nevnte igår. I helgen fikk jeg beskjed om besøk på en times varsel. To voksne som ikke går på lavkarbo diett. Jeg tok ut en mandelbunn som jeg hadde i fryseren. Delte den i to. La ene halve tilbake i fryseren.
onsdag 2. mai 2012
Må bare dele!
Det ble laget en kake her i helgen, som jeg legger ut på bloggen i morgen. Men jeg klarer ikke å vente med å dele erfaringen jeg har med Sukrin+. Jeg hater smaken av Sukrin. Det var derfor med stor spenning jeg prøvde Sukrin+. Jeg var litt forsiktig med søtningen. Men det smakte som krem pisket med vanlig sukker. For godt til å være sant? Prøv selv.
Dette er en blanding av Sukrin og Stevia.
100 % naturlig
0 kalorier
0 GI (påvirker ikke blodsukkeret)
Inneholder karbohydrater - men det står på pakken at disse ikke tas opp i kroppen.
Etter min mening en betydelig framgang i smak sett i forhold til vanlig Sukrin.
Deilig torskerett med grønnsaker - selvfølgelig lavkarbo...
Det er alltid en utfordring å trylle frem gode fiskeretter av en fiskeblokk som er hentet i frysedisken.
Men med litt fløte og diverse, så forvandles det fort til en god rett.
Abonner på:
Innlegg (Atom)