Dette er en oppskrift som er nappet ut fra Hjemmet for mange år siden. Jeg har ikke laget kaken tidligere, så da var det på tide.
Bunn:
3 egg
1 1/2 dl sukker
1 ss kakao
1 1/2 dl maisennamel
Mousse:
250 g kokesjokolade
2 eggeplommer
100g smør
3 eggehviter
50 g sukker
Pisk eggedosis og ha i det tørre. Legg i 24 cm kakeform som er smurt. Stek på 175 grader i 30-40 min.
Mousse: Smelt sjokolade i vannbad, og rør inn mykt smør og eggeplommer. Stivpisk eggehvitene og smør og vend det forsiktig inn i sjokoladen. Del bunnen i to. Legg på et lag med mousse. Legg på andre halvparten og smør på resten av moussen. Sett kaken i kjøleskap et par timer før servering.
Kaken smakte godt - så den vil jeg lage igjen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar