søndag 11. mars 2012
Wok med oksekjøtt og spicy ris
Denne oppskriften er hentet fra boken "Chinese and Oriental cooking".
Jeg startet med risen:
3 dl basmatiris - se på pakken hvor mye vann du trenger
2 ss vegetar olje
2 hakkede løk
2 knuste hvitløk
2 ts kummin, malt
1 ts koriander, malt
2 ts kardemomme
2 røde pepper, hakket
2 1/2 kopp kyllingbuljong
2 ss honning
1 ss soyasaus
2 hakkede vårløk
Ha olje, løk og hvitløk i en wokpanne eller stekepanne og stek i 4 - 5 min.
Tilsett krydderet.
Tilsett ris. La dette steke ca 1 minutt.
Tilsett kyllingbuljongen og resten av vannet, samt honningen og soyasausen.
Det er ferdig når vannet har kokt helt inn. Tilsett vårløken til slutt.
Til hovedretten trenger du:
1 ss vegetar olje
1 fedd hvitløk, presset
1 ss revet ingefær
1 finhakket løk
350 g kjøtt, strimlet
2 ts sesamolje
1/2 rød pepper, oppkuttet
90 g bønnespirer
60 g sukkererter
1 1/2 ss saus av sorte bønner
1 1/2 ss soyasaus
1/4 kopp kjøttbuljong
1 ts sukker
1 ts maizennamel blandet med 1 ss vann
Ha vegetar olje, hvitløk og ingefær i en wokpanne eller stekepanne. Tilsett løk og kjøtt og stek til kjøttet blir brunt.
Tøm innholdet i stekepannen på et fat og sett det til side.
Ha sesamolje i pannen, sammen med rød pepper, bønnespirer og sukker ertene og stek i ca 1 min.
Tilsett sorte bønner, buljong, sukker og maismelblandingen. Legg kjøttet tilbake i pannen. Stek 2-3 min.
Da er det klart til servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar