torsdag 15. mars 2012
Gulrotkake
Denne oppskriften er hentet fra skolekjøkkenboka "Boller og burritos". Jeg har byttet ut melistoppingen med en annen topping basert på ost.
Du trenger:
2 gulrøtter, raspet
2 egg
1 1/2 dl sukker
3 ss smeltet margarin
1 dl lettmelk
3 dl hvetemel
1 1q/2 ts bakepulver
1 1/2 ts kanel
20 mandler, hakkete
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn smeltet margarin og melk. Bruk en slikepott.
Hell i det tørre og vend inn med slikkepott. Ha i gulrøttene til slutt.
Ha røren i den smurte formen.
Stek på nederste rille på 175 grader i 30 - 40 min. Kaken er ferdig når den ser ca slik ut.
Til topping trenger du:
2 ss honning
125 g kremost, naturell
100 g margarin
litt sitronsaft
Smak deg frem.
Rør sammen til en glatt røre.
Strykes på kaken når den er kald.
Da er det bare å sette på kaffen.
Yummi...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar