mandag 16. april 2012

Kvikklunsjkake


Ja, det er det flotte navnet på denne kaken. Det til tross for at det ikke finnes spor av Kvikklunsj i kaken. Til forskjell fra Firkløverkake som har Firkløver i, og Oreokake med Oreokjeks i etc, etc. Denne oppskriften har jeg med meg fra skolekjøkkenet - og det er leeenge siden jeg var der.......Det er en kjempegod sjokoladekake, selv om den altså ikke inneholder sjokolade.


Kaken er kjempeenkel å lage - det kan ikke gå feil. Alle ingredienser i en bolle og sett i gang maskinen.


Det du trenger til kaken er:

300 g margarin, smelt
4 egg
3 dl sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 dl melk

Glasur:

125 g margarin
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
1/4 ss kakao
3 ss kaffe

Smelt smøret, og hell det sammen med resten av ingrediensene til kaken i en bakebolle. Rør til en fin og klumpfri røre.


Hell alt i en liten bakepapirkledt form.



Det er lov å skrape litt smaksprøve ut av bakebollen....


Denne kaken får garantert bein å gå på....



Namnam...


5 kommentarer:

  1. Hadde vært kjekt å vite hvor mange grader i ovnen og hvor lenge kaken skal stå i ovnen

    SvarSlett
    Svar
    1. trur den skal stekes på 170 grader. Nederste rille i 20-25 min.

      Slett
  2. I grew up in Norway and learned to make this at school. I have been dreaming about it and finally found the recipe after all these years - THANK YOU! (sorry write in English - my Norwegian is rusty). Tusen takk :-)

    SvarSlett
  3. Har du mål på langpanna du har brukt?

    SvarSlett
  4. Hadde alltid kokos dryss på glasuren. Har mistet min oppskrift. Skal prøve denne.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...