mandag 16. april 2012
Kvikklunsjkake
Ja, det er det flotte navnet på denne kaken. Det til tross for at det ikke finnes spor av Kvikklunsj i kaken. Til forskjell fra Firkløverkake som har Firkløver i, og Oreokake med Oreokjeks i etc, etc. Denne oppskriften har jeg med meg fra skolekjøkkenet - og det er leeenge siden jeg var der.......Det er en kjempegod sjokoladekake, selv om den altså ikke inneholder sjokolade.
Kaken er kjempeenkel å lage - det kan ikke gå feil. Alle ingredienser i en bolle og sett i gang maskinen.
Det du trenger til kaken er:
300 g margarin, smelt
4 egg
3 dl sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 dl melk
Glasur:
125 g margarin
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
1/4 ss kakao
3 ss kaffe
Smelt smøret, og hell det sammen med resten av ingrediensene til kaken i en bakebolle. Rør til en fin og klumpfri røre.
Hell alt i en liten bakepapirkledt form.
Det er lov å skrape litt smaksprøve ut av bakebollen....
Denne kaken får garantert bein å gå på....
Namnam...
Hadde vært kjekt å vite hvor mange grader i ovnen og hvor lenge kaken skal stå i ovnen
SvarSletttrur den skal stekes på 170 grader. Nederste rille i 20-25 min.
SlettI grew up in Norway and learned to make this at school. I have been dreaming about it and finally found the recipe after all these years - THANK YOU! (sorry write in English - my Norwegian is rusty). Tusen takk :-)
SvarSlettHar du mål på langpanna du har brukt?
SvarSlettHadde alltid kokos dryss på glasuren. Har mistet min oppskrift. Skal prøve denne.
SvarSlett