lørdag 14. april 2012

Mørkt landbrød


Deilige brød som gikk raskt unna her i huset..

Oppskriften er hentet fra "Gjærbakst" gitt ut av Hjemmets forlag.

Du trenger:
25 g gjær
1/2 l vann
3 ts salt
3 ss olje
180 g rugmel
250 g fin sammalt hvete
ca 400 g hvetemel

Varm opp vann og olje til fingervarmt. Ha alt det tørre i en bolle og tilsett væsken. Arbeid sammen til deigen er smidig. Sett til heving i ca 1,5 time.


Etter heving ser deigen slik ut:


Ta deigen ut på melet underlag og del i to. Form til to brød. Sett på papirkledt stekebrett til etterheving i ca 30 min. Pensle med vann (jeg penslet med en blanding av vann og egg). Skjær snitt i brødene.


Stek brødene på ca 200 grader i ca 40 min.

Kan anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar