Da har jeg for første gang laget Julia Childs sjokoladekake. Oppskriften er funnet på nettet, og jeg har hatt den liggende lenge - da jeg trodde det var en vanskelig kake å lage. Men det er ikke vanskelig.
Her er oppskriften:
* 2 ss rom, kaffe eller konjakk
* 120 g sjokolade
* 100 g smør
* 100 g sukker
* 3 stk eggeplomme
* 3 stk eggehviter
* 1 ss sukker
* 1 klype salt
* 50 g malte mandler (du kan male dem med en stavmikser eller kjøkkenmaskin)
* 2 dråpe mandelekstrakt (kan droppes)
* 50 g mel
* GLASUR
* 100 g sjokolade, bruk vanlig kokesjokolade.
* 5 ss smør
* 2 ss mørk rom (kaffe eller konjakk)
* mandelflak (mandelskiver) til pynt
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 grader.
Begynn med å smøre en kakeform med smør. Dryss over mel. Pass på at hele formen dekkes av melet og kast det som er overflødig.
Smelt sjokolade og rom i vannbad (Sett en kjele eller skål i en annen kjele med nesten kokende vann).
Pisk sukker og smør til det blir luftig (smøret bør være bløtt, varm eventuelt opp bollen du pisker i med litt varmt vann og tørk den før du begynner å piske).
Bland eggeplommene godt sammen og ha dem i bollen.
Pisk eggehvitene, 1 ss sukker og salt sammen til det blir stivt.
Bland smeltet sjokolade, mandler, det pisket sukkersmøret. Ha også i mandelektrakt (kan utelates).
Vend inn 1/3 av eggehvitene. Da blir røren luftigere. Sikt inn litt av melet og fortsett alternere mellom å sikte inn mel og vende inn eggehvitene.
Stek på midterste rille i ca 25 minutter. Den skal fortsatt være ørlite grann sjelven når du tar den ut av ovnen.
La kaken avkjøles på rist.
La en kniv gå rundt langs kanten av kake for å løsne den fra formen. Gjør det samme under formen. Hvelv den ut på serveringsfatet.
Glasur:
Smelt sjokolade og rom i vannbad. Ha i smøret og rør godt rundt.
Fyll en bolle med vann og is. Ha bollen med sjokoladen over isvannet (for å kjøle ned sjokoladeblandingen) og rør rundt til konsistensen blir tykk og fin til å smøre utover kaken.
Pynt med skiver av mandler som du presser på glasuren
Jeg synest at kaken smakte best etter en natt i kjøleskap.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar