mandag 9. april 2012

Mandelkake med eggekrem


Denne kaken har jeg nesten aldri laget, synes å huske at det er vanskelig å få til toppingen. Kaken er alltid en sikker "deltaker" på kakebord i alle dåper og konfirmasjoner etc. Nå har jeg laget kaken - og den var faktisk temmelig enkel å få til.

Det du trenger er:
200 g mandler
200 g melis
4 eggehviter
1 ss hvetemel
1/2 ts bakepulver

Eggekrem:
4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
150 g smør

Finhakk mandlene i en blender og bland det med alt det tørre.


Stivpisk eggehvitene og bland det forsiktig inn i mandelblandingen.


Smør en rund kakeform. Ha i røren og stek kaken på 170 grader i 25 min.


Toppingen:
Kok opp eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker. Bruk svak varme og kok til det tykner. Avkjøl (tykner litt mens det avkjøles). Rør inn mykt margarin. Jeg brukte kakesprøyte og laget små topper tett i tett.


Yummi....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...