søndag 26. februar 2012

Mandelkake med sjokolade

En deilig kake som det er verdt å lage. Den vil bli laget igjen. Oppskriften fant jeg i min gamle oppskriftsbok, der jeg har samlet oppskrifter gjennom mange år.


Dette er hva du trenger:

Her er oppskriften:
200 g mandler
200 g melis/sukker
4 eggehviter
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Sett ovnen på 170 grader.

Pisk eggehvitene stive.


Mal mandlene. Bland mandler, hvetemel og bakepulver i en bolle. Bruk en slikkepott og vend madelmassen forsiktig inn i eggehviten.


Hell røren i en godt smurt bakeform, 24 cm i diameter.


Kaken stekes på nederste rille i 30 minutter.


Topping:
1 plate lys kokesjokolade
2 eggeplommer
1 ss margarin
1 - 1 1/2 ss melis
2 ss kaffe

Pisk kremfløten stiv. Jeg tilsatte litt sukker.


Smelt sjokoladen over vannbad. Rør smøret og kaffen inn i sjokoladen til en glatt røre. Tilsett melis og rør inn eggene.

Hell sjokoladerøren utover kaken. Sett kaken kaldt et par timer før servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...