tirsdag 10. juli 2012

Jordbær ostekake lavkarbo


Deilig ostekake med jordbær - en skikkelig sommerkake. Det er ikke dumt med litt sommersmak i dette været - regn og atter regn....Kan være greit med litt oppmuntring og da er denne kaken tingen. For oss som fortsatt er på jobb, gjør det ikke noe om det regner - men stakkars de som har ferie på Østlandet nå...Mmmmmmmmmm deilige norske jordbær. I kaken er det også hjemmelaget jordbærgele! En smak av sommer.


Trykk på lenken nedenfor, for å lese oppskriften.


Kakebunn:
150-200 g salte peanøtter
et par ss smør
Kjør peanøttene i blender, legg så de malte peanøttene i stekepannen sammen med smøret. Bland godt sammen. Smør røren utover i en rund 22 cm kakeform.

Jordbærgele:
5 plater gelatin
200 g jordbær
3 dl vann
50 g sukrn+


Legg gelatin i vann i 5 min. Skjær jordbær i biter og legg i vannet sammen med sukrin. La det koke noen min. Sil av vannet og rør inn gelatinen til den løses opp. Avkjøl geleen noe, før den røres inn i kremblandingen. Mens geleen avkjøles i kjøleskapet, lages ostemassen.

Da trenger du:
200 g Philadelphia ost
1,5 dl rømme
1/2 ts vaniljeessens
1,5 dl kremfløte
50 g sukrin+

Rør sammen ost, rømme, vaniljeessens og sukrin. Pisk kremen stiv og rør inn i ostemassen. Pass på at ringen på kakeformen er satt på før du heller i røren. Hell massen over bunnen og sett til avkjøling i et par timer. Pynt med jordbær på toppen.



Kunsten nå er å vente til kaken er stiv nok før smaking...


Yummi!!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...