torsdag 15. mars 2012

Gulrotkake


Denne oppskriften er hentet fra skolekjøkkenboka "Boller og burritos". Jeg har byttet ut melistoppingen med en annen topping basert på ost.

Du trenger:

2 gulrøtter, raspet
2 egg
1 1/2 dl sukker
3 ss smeltet margarin
1 dl lettmelk
3 dl hvetemel
1 1q/2 ts bakepulver
1 1/2 ts kanel
20 mandler, hakkete

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn smeltet margarin og melk. Bruk en slikepott.


Hell i det tørre og vend inn med slikkepott. Ha i gulrøttene til slutt.


Ha røren i den smurte formen.


Stek på nederste rille på 175 grader i 30 - 40 min. Kaken er ferdig når den ser ca slik ut.


Til topping trenger du:

2 ss honning
125 g kremost, naturell
100 g margarin
litt sitronsaft
Smak deg frem.

Rør sammen til en glatt røre.


Strykes på kaken når den er kald.


Da er det bare å sette på kaffen.


Yummi...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...