søndag 4. mars 2012

Hjemmelaget hamburger

Hjemmelaget hamburgerbrød og hamburger av karbonadedeig. Enkelt og godt.


Fine tomatbrød:
2 dl lunkent vann
1,5 dl lunken melk
25 gram gjær
2 ss olivenolje (gjerne den tomatene har ligget i)
1/2 ts sukker
1 ts havsalt
ca 10 dl hvetemel
en neve soltørkede tomater i olje, finhakket

Bland sammen alt til deigen. Hev i 40 minutt. Kjevl ut til ca 2,5 cm tykk deig. Stikk ut hamburgerbrød (jeg brukte en stor tekopp).
Hev til dobbel størrelse. Sett på papirkledt plate og stek i ca 15 min.


Mens brødene steker, gjør du klar hamburgerne. Jeg brukte ca 400 g karbonadeig til en normalspiser og en storspiser. Rør deigen sammen med et egg, samt krydder (salt, pepper, evt andre krydder).


Stek hamburgerne i olje.


Finn fram det du måtte ønske å legge i hamburgeren. Jeg har brukt ost, salat, majones, sennep, ketchup, sylteagurk, rødløk og tomat.


Veldig godt. Hjemmelagde hamburgerbrød smaker bare så mye bedre enn de du kjøper!
Oppskriften på grove hamburgerbrød, finner du under oppskriften på kyllinghamburger. Det er samme oppskrift, men du bytter ut noe av hvetemelet med grovbakst mel (6dl/4 dl).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...