Deilige horn som passer kjempegodt til en lett frokost eller et lite mellommål med en kopp te til. Oppskriften er hentet fra "Gjærbakst" gitt ut av Hjemmets forlag.
Du trenger:
50 g gjær
1 dl vann
2,5 dl skummet melk
1 ss salt
2 ss olje
175 g rugmel
ca 400g hvetemel
Ha alt det tørre i en bolle. Hold igjen litt av hvetemelet. Varm vann, melk og olje til fingervarmt og tilsett i det tørre. Arbeid kraftig sammen. Dersom deigen er løs, tilsettes resten av melet. Deigen skal være smidig. Sett til heving i ca 40 min. Kjevle ut til store rundinger, del i 8 stykker, og rull inn mot midten. Legg hornet på papirkledt plate og legg hornet med skjøten ned. Etterhev i 20 min. Pensle med egg og stek i ca 15 min. Avkjøl på rist.
Smaker deilig..
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlett