onsdag 4. april 2012

Horn


Deilige horn som passer kjempegodt til en lett frokost eller et lite mellommål med en kopp te til. Oppskriften er hentet fra "Gjærbakst" gitt ut av Hjemmets forlag.

Du trenger:
50 g gjær
1 dl vann
2,5 dl skummet melk
1 ss salt
2 ss olje
175 g rugmel
ca 400g hvetemel

Ha alt det tørre i en bolle. Hold igjen litt av hvetemelet. Varm vann, melk og olje til fingervarmt og tilsett i det tørre. Arbeid kraftig sammen. Dersom deigen er løs, tilsettes resten av melet. Deigen skal være smidig. Sett til heving i ca 40 min. Kjevle ut til store rundinger, del i 8 stykker, og rull inn mot midten. Legg hornet på papirkledt plate og legg hornet med skjøten ned. Etterhev i 20 min. Pensle med egg og stek i ca 15 min. Avkjøl på rist.


Smaker deilig..


1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...