torsdag 19. april 2012

Verdens beste lasagne


Denne lasagnen har jeg laget i mange år - og har ikke "lov" av familien å endre noe. Det må jo bety at den er bra......



Til 4-6 porsjoner trenger du:

500 g kjøttdeig
2 tomatbokser
tomatpure
lasagneplater
krydder
ost, litt parmesan og vanlig hvit ost til toppen
olje
1 l melk
3 ss smør/margarin
3 ss hvetemel

Start med å steke kjøttdeigen i oljen.


Tilsett tomatboksene og tomatpureen - tilsett gjerne en skvett vann. Ha i krydder. Jeg bruker salt, pepper, cayennepepper, chilipulver og litt karri. Det må være litt sting i sausen, da den hvite sausen nøytraliserer smaken litt.


La dette stå å putre mens du lager hvit saus.


Smelt ca 3 ss skjeer med margarin i en kjele. Rør inn mel. Spe på med melk, litt etter litt. Sausen skal tykne en del. Tilsett salt, pepper og litt karri.


Smør en ildfast form. Legg først et lag med hvit saus. Legg på to lag med lasagneplater (hvis du bruker Barilla - da er det to lag). Legg på ett lag med hvit saus og et lag med kjøttsaus. Strø på parmesan ost. Gjenta til du har brukt opp sausen. Legg til slutt et lag med hvit ost på toppen. Sett i ovnen og stek i 200 grader i 20 min.


Server med en grønn salat og eventuelt litt brød. Mmmmmm.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...