onsdag 15. februar 2012

Julia Childs sjokoladekake


Da har jeg for første gang laget Julia Childs sjokoladekake. Oppskriften er funnet på nettet, og jeg har hatt den liggende lenge - da jeg trodde det var en vanskelig kake å lage. Men det er ikke vanskelig.

Her er oppskriften:

* 2 ss rom, kaffe eller konjakk
* 120 g sjokolade
* 100 g smør
* 100 g sukker
* 3 stk eggeplomme
* 3 stk eggehviter
* 1 ss sukker
* 1 klype salt
* 50 g malte mandler (du kan male dem med en stavmikser eller kjøkkenmaskin)
* 2 dråpe mandelekstrakt (kan droppes)
* 50 g mel
* GLASUR
* 100 g sjokolade, bruk vanlig kokesjokolade.
* 5 ss smør
* 2 ss mørk rom (kaffe eller konjakk)
* mandelflak (mandelskiver) til pynt

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 grader.

Begynn med å smøre en kakeform med smør. Dryss over mel. Pass på at hele formen dekkes av melet og kast det som er overflødig.

Smelt sjokolade og rom i vannbad (Sett en kjele eller skål i en annen kjele med nesten kokende vann).

Pisk sukker og smør til det blir luftig (smøret bør være bløtt, varm eventuelt opp bollen du pisker i med litt varmt vann og tørk den før du begynner å piske).

Bland eggeplommene godt sammen og ha dem i bollen.

Pisk eggehvitene, 1 ss sukker og salt sammen til det blir stivt.


Bland smeltet sjokolade, mandler, det pisket sukkersmøret. Ha også i mandelektrakt (kan utelates).


Vend inn 1/3 av eggehvitene. Da blir røren luftigere. Sikt inn litt av melet og fortsett alternere mellom å sikte inn mel og vende inn eggehvitene.




Stek på midterste rille i ca 25 minutter. Den skal fortsatt være ørlite grann sjelven når du tar den ut av ovnen.

La kaken avkjøles på rist.

La en kniv gå rundt langs kanten av kake for å løsne den fra formen. Gjør det samme under formen. Hvelv den ut på serveringsfatet.

Glasur:

Smelt sjokolade og rom i vannbad. Ha i smøret og rør godt rundt.

Fyll en bolle med vann og is. Ha bollen med sjokoladen over isvannet (for å kjøle ned sjokoladeblandingen) og rør rundt til konsistensen blir tykk og fin til å smøre utover kaken.

Pynt med skiver av mandler som du presser på glasuren


Jeg synest at kaken smakte best etter en natt i kjøleskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...