onsdag 29. februar 2012

No knead bread

Her er en variasjon av "No knead bread" som det finnes et stort utvalg av på nettet.


Dette brødet er kjempeenkelt å lage.


Det du trenger til denne varianten er følgende:
400 g hvetemel
100 gram grovbakstmel
litt solsikkefrø
litt linfrø
1/2 ts gjær
5 dl kaldt vann


Framgangsmåte:
Rør sammen alt i en bolle, deigen skal være litt løs. Dekk til og la stå 12 - 24 timer. Hell deigen ut på melet benk. Brett deigen sammen et par ganger, og sett bakebollen over deigen (oppned), eller dekk til med et klede. La deigen heve 2 timer. Når det har gått 1,5 time, så settes ovnen på ca 230 grader. Sett samtidig inn en leirgryte eller en kasserolle som tåler varme (jeg bruker en kasserolle som er kjøpt på Ikea). Etter en halv time senkes gradene til 220, og deigen legge opp i kasserollen. Sett på lokket. Stek i 30 minutt. Ta av lokket, og la brødet steke videre i en halv time til. Ta ut brødet og avkjøl på rist. Når brødet er avkjølt, pakker jeg det inn i et kjøkkenhåndkle, da bevarer det den sprø skorpen. Brødet kan selvfølgelig også fryses.


Brødet er kjempedeilig, og veldig saftig.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...