Dette er hva du trenger:
Her er oppskriften:
200 g mandler
200 g melis/sukker
4 eggehviter
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver
Sett ovnen på 170 grader.
Pisk eggehvitene stive.
Mal mandlene. Bland mandler, hvetemel og bakepulver i en bolle. Bruk en slikkepott og vend madelmassen forsiktig inn i eggehviten.
Hell røren i en godt smurt bakeform, 24 cm i diameter.
Kaken stekes på nederste rille i 30 minutter.
Topping:
1 plate lys kokesjokolade
2 eggeplommer
1 ss margarin
1 - 1 1/2 ss melis
2 ss kaffe
Pisk kremfløten stiv. Jeg tilsatte litt sukker.
Smelt sjokoladen over vannbad. Rør smøret og kaffen inn i sjokoladen til en glatt røre. Tilsett melis og rør inn eggene.
Hell sjokoladerøren utover kaken. Sett kaken kaldt et par timer før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar