- og her kommer oppskriften:
100 g linser
2 ss olivenolje
60 g chorizo, hakket
1 løk, finhakket
2 hvitløkfedd, presset
3 ts malt spisskummen
2 ts malt koriander
1/2 ts kanel
1/4 ts knust tørket chili
4 tomater
1 boks (400 g) hermetiske kikerter, avsilt
1 ss tomatpure
1 1/4 l grønnsak- eller hønsebuljong (jeg tok litt av begge)
salt og pepper
smak til med smaken av en 1/2 sitron
Hakket løk, hvitløk og pølse freses i olje.
Tilsett buljong, tomatpure, tomat og krydder, kikerter og linser. Jeg brukte ferdig kokte kikerter, slik at jeg kunne ha disse direkte i suppen uten krav til koketid. La suppen putre litt (avhenger av hvor god tid du har - men det kreves i utgangspunktet ikke lang koketid).
Så er suppen ferdig til servering.
Jeg serverte suppen med grovt brød (gulrotbrød som det ligger oppskrift på her i bloggen...). Suppen smakte herlig av krydder. Som nevnt ovenfor, så er suppen laget fra bunnen av - og det tok ikke lang tid. Et godt alternativ til posesuppen:) Jeg kommer til å lage denne suppen igjen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar