tirsdag 17. januar 2012

Pizza Margherita

Jeg har laget pizza etter oppskrift i "100 italienske retter". Dette er ekte italienske pizzaer som er tynne som flatbrød. Jeg laget tre ulike varianter (etter oppskriften skulle det være seks emner - men det er jo en smaksak hvor stor pizza du vil lage).

Denne er uten fyll - bare ost og tomatsaus.

Denne er som over men med sorte oliven i tillegg.

Denne er med løk.

Basisoppskriften:
15 g gjær
3 dl lunkent vann
450 g hvetemel
2 ts salt
1 ss olje
Rør sammen til en smidig deig og sett til heving til dobbel størrelse (ca 45 min). Ha deigen på bakebordet og form den til et langt, flatt rektangel, pensle med olje og rull deigen sammen som en rullekake. Gjenta dette ialt 3 ganger. Del deigen i 3 emner og kjevl ut til pizzaer. Sett på bakepapir på stekebrett. Legg på fyll. Hell litt olivenolje til slutt. Stek i ca 20 minutter ved ca 210 grader.

1 boks tomater
225 g Mozzarella eller Bel Paese ost
tørket basilikum
olivenolje

Deigen rekker til tre pizza.

Jeg lager disse gjerne igjen - men kommer til å bruke hvitløk i tillegg, for å få litt sting i smaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...