mandag 16. januar 2012

Sjokolademoussekake

Dette er en oppskrift som er nappet ut fra Hjemmet for mange år siden. Jeg har ikke laget kaken tidligere, så da var det på tide.


Bunn:
3 egg
1 1/2 dl sukker
1 ss kakao
1 1/2 dl maisennamel
Mousse:
250 g kokesjokolade
2 eggeplommer
100g smør
3 eggehviter
50 g sukker

Pisk eggedosis og ha i det tørre. Legg i 24 cm kakeform som er smurt. Stek på 175 grader i 30-40 min.
Mousse: Smelt sjokolade i vannbad, og rør inn mykt smør og eggeplommer. Stivpisk eggehvitene og smør og vend det forsiktig inn i sjokoladen. Del bunnen i to. Legg på et lag med mousse. Legg på andre halvparten og smør på resten av moussen. Sett kaken i kjøleskap et par timer før servering.

Kaken smakte godt - så den vil jeg lage igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...